Page 265 of 352

265
În cazul unei defecțiuni
8
WARNI NG
Baterie înghețatăNu încercați niciodată să încărcați o baterie înghețată - risc de explozie.Dacă bateria a înghețat, apelați la orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau la orice reparator de încredere pentru a verifica dacă au fost deteriorate componentele interne sau a fost fisurată carcasa, ceea ce ar cauza o scurgere de acid toxic și coroziv.
Deconectarea/reconectarea
bateriei
Pentru a menține un nivel de încărcare adecvat pentru pornirea motorului, vă recomandăm ca bateria să fie deconectată dacă autovehiculul nu va fi utilizat o perioadă îndelungată.Înainte de a deconecta bateria:► Închideți toate deschiderile (ușile, hayonul,
ferestrele, acoperișul).► Dezactivați toate dispozitivele care consumă electricitate (sistem audio, ștergătoare, faruri etc.).► Luați contactul și așteptați 4 minute.După ce ați accesat bateria, trebuie doar să deconectați terminalul (+).
Clemă terminal cu eliberare rapidă
Deconectarea terminalului (+)
► În funcție de echipament, ridicați capacul de plastic de pe terminalul (+).► Ridicați complet mânerul A pentru a elibera clema B.► Îndepărtați clema B prin ridicarea acesteia.
Reconectarea terminalului (+)
► Ridicați complet mânerul A.
► Remontați clema deschisă B de pe terminalul (+) .► Apăsați complet pe clema B.► Apăsați pe mânerul A pentru a bloca clema B.► În funcție de echipament, coborâți capacul de plastic de pe terminalul (+) .
WARNI NG
Nu forțați mânerul, deoarece blocarea nu este posibilă în cazul în care clema nu este poziționată corect. Efectuați procedura din nou.
După reconectare
După reconectarea bateriei, puneți contactul și așteptați 1 minut înainte de a porni motorul, pentru a permite inițializarea sistemelor electronice.Cu toate acestea, dacă problemele minore persistă chiar și după ce ați efectuat această operațiune, contactați orice distribuitor autorizat Toyota sau reparator autorizat Toyota, sau orice reparator de încredere.Consultați secțiunea corespunzătoare, reinițializați anumite echipamente:– Cheia cu telecomandă sau cheia electronică (în funcție de versiune).– Geamurile cu acționare electrică.– Data și ora.– Posturile radio presetate.
Page 266 of 352

266
NOTIC E
Este posibil ca sistemul Stop & Start să nu fie funcțional în timpul călătoriei efectuate după prima pornire a motorului.În acest caz, sistemul va fi disponibil din nou după o perioadă continuă de imobilizare a autovehiculului, perioadă ce depinde de temperatura exterioară și de nivelul de încărcare a bateriei (până la aproximativ 8 ore).
Remorcare
Procedura pentru remorcarea autovehiculului dumneavoastră sau a unui alt autovehicul utilizând inelul de remorcare.
NOTIC E
Recomandări generaleRespectați legislația în vigoare în țara în care
conduceți.Greutatea autovehiculului tractor trebuie să fie mai mare decât cea a autovehiculului remorcat.Șoferul trebuie să rămână la volanul autovehiculului remorcat și să aibă un permis de conducere valabil.
La remorcarea unui autovehicul cu toate cele patru roți la sol, utilizați întotdeauna o bară de remorcare aprobată; frânghiile și curelele sunt interzise.Autovehiculul tractor trebuie să se deplaseze ușor.Atunci autovehiculul este remorcat cu motorul oprit, nu mai este nevoie de niciun fel de asistență pentru frânare sau direcție.
WARNI NG
În următoarele cazuri, trebuie să contactați un furnizor de servicii de recuperare profesioniste:– defectarea autovehiculului pe o autostradă sau un drum principal;– nu este posibilă deplasarea manetei de viteze în poziția neutră, deblocarea sistemului de direcţie sau eliberarea frânei de parcare;– nu este posibilă remorcarea unui autovehicul cu cutie de viteze automată, cu motorul în funcțiune;– remorcarea unui autovehicul cu două roți la sol;– autovehicul cu tracțiune integrală;– nu este disponibilă nicio bară de remorcare aprobată.
WARNI NG
Înainte de remorcarea autovehiculului, este esențial să comutați autovehiculul în modul rulare liberă.Pentru mai multe informații despre Rulare liberă, consultați secțiunea corespunzătoare.
NOTIC E
Motorul electricUn autovehicul electric nu poate fi utilizat pentru a remorca un alt autovehicul electric în nicio situație.Cu toate acestea, autovehiculul poate fi folosit, de exemplu, pentru a scoate un autovehicul dintr-un șanț.
Page 267 of 352
267
În cazul unei defecțiuni
8
Restricții cu privire la remorcare
Tip de autovehicul(motor/transmisie)Cu roțile față la solCu roțile spate la solPe platformăCu 4 roți pe sol, cu bară de tractare
Cu ardere internă/transmisie manuală
Cu ardere internă/transmisie automată
Electric
NOTIC E
În cazul defectării bateriei sau a frânei de parcare electrice, este esențial să apelați la un profesionist care folosește autovehicule de recuperare cu platformă (cu excepția autovehiculelor cu cutie de viteze manuală).
Page 268 of 352

268
Accesul la inel
NOTIC E
Pentru mai multe informații despre Trusa de scule, consultați secțiunea corespunzătoare.
WARNI NG
Dacă autovehiculul este echipat cu transmisie manuală, deplasați schimbătorul în poziția neutră.Dacă autovehiculul este echipat cu o cutie de viteze automată, deplasați selectorul în poziția N.Nerespectarea acestor instrucțiuni poate cauza deteriorarea componentelor sistemului de frânare și lipsa asistării la frânare la repornirea motorului.
Remorcarea autovehiculului
dumneavoastră
► În bara de protecție față, introduceți un deget din centrul plăcii de protecție spre colțul superior (așa cum s-a indicat mai sus) pentru decuplare.► Înșurubați complet inelul de remorcare.► Montați bara de tractare.► Aprindeți lămpile de avarie la autovehiculul remorcat.► Porniți ușor și conduceți cu viteză mică pe o distanță scurtă.
Remorcarea altui
autovehicul
► În bara de protecție spate, introduceți cheia în spațiul liber situat sub capac.► Rotiți cheia și deschideți capacul.► Înșurubați complet inelul de remorcare.► Montați bara de tractare.► Aprindeți lămpile de avarie la autovehiculul remorcat.► Porniți ușor și conduceți cu viteză mică pe o distanță scurtă.
Page 269 of 352
269
Date tehnice
9
Dimensiuni (mm)
Aceste dimensiuni au fost măsurate pentru un autovehicul neîncărcat.Autovehiculul are două lungimi disponibile (L1 și L2).Valorile reale pot varia, în funcție de diametrele roților, sarcini, motor etc.Înălțimea poate varia în funcție de diametrele roților.
Page 270 of 352
270
Lungimea autovehiculului
L1L2
ALungime totală4.4034.753
BÎnălțime totalăVersiune standard1.796 - 1.8251.812 - 1.820
Versiune pentru activități de lucru1.840 - 1.8601.849 - 1.860
CAmpatament2.7852.975
DConsolă față892
EConsolă spate726886
FLățime inclusiv oglinziPliate1.921
Depliate2.107
GLățime ecartament față1.553/1.5631.553
HLățime ecartament spate1.569/1.5771.549/1.568
Page 271 of 352
271
Date tehnice
9
Lungimea autovehiculului
L1L2
ILățime interioară între pasajele roților1.229
JLățimea interioară maximăFără ușă laterală culisantă1.733
Cu o ușă laterală culisantă1.630
Cu două uși laterale culisante1.527
KÎnălțimea de deschidereCu uși spate cu balamale laterale1.137
Cu hayon1.197
LLățimea de deschidere1 242
Page 272 of 352
272
Lungimea autovehiculului
L1L2
MÎnălțimea de deschidere1.072
NÎnălțimea interioară de încărcare(variază în funcție de unghiul podelei și de curba acoperișului)1.200 - 1.270
OÎnălțimea pragului de pe suprafața de încărcareVersiune standard548 - 588X
Versiunea standard cu sarcină utilă crescută568 - 578561 - 565
Versiune pentru activități de lucru602 - 610605 - 610
PLățimea de deschidereMax.675
Min.641
QÎnălțimea pragului de pe suprafața de încărcareVersiune standard534 - 558
Versiunea standard cu sarcină utilă crescută551 - 558543 - 552
Versiune pentru activități de lucru574 - 581575 - 587