Page 449 of 521

INTREBARERASPUNS SOLUTIE
Nu reuşesc să conectez
telefonul Bluetooth. Este posibil ca sistemul Bluetooth al telefonului să fie dezactivat sau
să fie invizibil. Verificati ca sistemul Bluetooth al telefonului
personal sa fie activat.
Verificati in parametrii telefonului ca el sa fie
" Vizibil pentru toti".
Telefonul Bluetooth nu este compatibil cu sistemul. Puteti verifica compatibilitatea telefonului
dumneavoastra la adresa www.citroen.ro
(servicii).
Sunetul telefonului
conectat prin Bluetooth nu
se aude. Sunetul depinde atât de sistem cât şi de telefon.
Creşteţi volumul sistemului audio, eventual la
maxim si creşteţi volumul telefonului cât este
necesar.
Zgomotul ambiant influenţează calitatea comunicării telefonice. Reduceţi zgomotul ambiant (inchideţi geamurile, diminuaţi ventilaţia, încetiniţi,
...).
Unele contacte apar
dublate în listă. Opţiunile de sincronizare a contactelor propun sincronizarea
contactelor de pe cartela SIM, contactele de pe telefon, sau ambele.
Dacă sunt selectate ambele modalităţi de sincronizare, este posibil
ca unele dintre contacte să apăra în dublu exemplar. Selectaţi "Display SIM card contacts" (Afişează
contacte de pe cartela SIM) sau "Display
telephone contacts" (Afişează contacte de pe
telefon).
Contactele nu sunt
clasificate în ordine
alfabetica. Unele telefoane propun opţiuni de afişare. În funcţie de parametrii
aleşi, contactele pot fi transferate într-o ordine specifică.
Modificaţi parametrii de afişare a agendei
telefonului.
Sistemul nu primeşte
SMS-uri. Modul Bluetooth nu permite transmiterea de SMS-uri către sistem.
Telephone
Page 450 of 521
Page 451 of 521

Carburant utilizat pentru
motoarele pe benzina
Motoarele cu benzină sunt compatibile cu biocarburanţii conformi cu standardele europene actuale si viitoare ce pot fi distribuiti la pompa.
Carburant utilizat pentru
motoarele Diesel
Motoarele Diesel sunt compatibile cu biocarburanţii conformi standardelor actuale şi viitoare europene, ce pot fi distribuiţi la pompa.
Utilizarea carburantilor B20 sau B30 care respecta norma EN16709 este posibila pentru motorul Diesel. Totusi, aceasta utilizare, chiar si ocazionala, necesita aplicarea stricta a conditiilor speciale de intretinere denumite "Utilizare severa".
Utilizarea oricarui alt tip de (bio)carburant (uleiuri vegetale, sau animale, pure sau diluate, ulei menajer...) este oficial interzisa (risc de deteriorare a motorului si a circuitului de carburant).
Este autorizata numai utilizarea aditivilor pentru carburant Diesel ce respecta norma B715000.
Este autorizata numai utilizarea aditivului de carburant benzina ce respecta norma B715001.
Benzina ce respecta norma EN228 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN15376.
Deplasare in strainatate
Unii carburanti pot deteriora motorul. In unele tari, este posibila obligatia de a utiliza un anumit tip de carburant (cifra octanica specifica, denumire comerciala specifica…) pentru a garanta buna functionare a motorului. Pentru orice informatie suplimentara, consultati punctul de vanzare.
Motorina ce respecta norma EN590 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (continut posibil de la 0 - 7 % Ester Metilic de Acizi Grasi).
Motorina ce respecta norma EN16734 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 10 % de Ester Metilic de Acizi Grasi).
Motorina parafinica ce respecta norma EN15940 în amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 7 % de Ester Metilic de Acizi Grasi).
Pentru mai multe informatii, consultaţi reţeaua marcii sau un Service autorizat.
Compatibilitate carburanti
Motorina la temperaturi scazute
La temperaturi situate sub 0° C (+32° F), formarea de parafine in motorinele de vara poate genera o functionare anormala a circuitului de alimentare cu carburant. Pentru a evita acest lucru, se recomanda utilizarea
de motorine de iarna si pastrarea in rezervor a unei cantitati de carburant mai mari decat 50 % din capacitatea acestuia. In cazul in care, cu toate masurile de prevedere, la temperaturi sub -15° C (+5° F) motorul are probleme la pornire, este suficienta lasarea vehiculului un timp intrun garaj sau un atelier incalzit.
16CAR.A250*16CAR.A250*
Page 452 of 521
DS3-post-it_ro_Chap06_securite_ed02-2015
Lumini semnalizatoare
de directie
Stanga: coborati comanda luminilor dincolo de punctul de rezistenta. Dreapta: ridicati comanda luminilor dincolo de punctul de rezistenta.
Trei aprinderi intermitente
Daţi un impuls în sus sau in jos, fără a depăşi punctul de rezistenţă; luminile semnalizatoare de direcţie corespunzătoare se vor aprinde de trei ori.
S e m n a l d e a v a r i e
Avertizare vizuala pentru a atenţiona ceilalţi participanţi la trafic prin luminile de semnalizare aprinse despre o pană, în caz de tractare, sau dacă a avut loc un accident. Apăsaţi acest buton, luminile semnalizatoare de direcţie clipesc. Poate funcţiona şi cu contactul taiat.
Aprindere automata
a luminilor de avarie *
La o franare de urgenta, în funcţie de deceleraţie, luminile de avarie se aprind automat. Ele se sting automat la prima accelerare. Le puteti stinge apasand pe buton.
* Toate versiunile, cu exceptia modelului Per formance.
Page 453 of 521

DS3-post-it_ro_Chap07_securite-enfants_ed02-2015
T a b e l r e c a p i t u l a t i v p e n t r u a m p l a s a r e a s c a u n e l o r I S O F I X p e n t r u
copii
I UF: loc adecvat pentru instalarea unui scaun I sofix U niversal, "cu F aţa in directia de mers", care se fixează cu centură superioara "TOP TETHER". IL- SU: loc adecvat pentru instalarea unui scaun I sofix S emi- U niversal, fie: - "cu spatele in directia de mers", echipat cu o centură superioara, sau cu un punct de sprijin, - "cu faţa in directia de mers", echipat cu un punct de sprijin, - un cos pentru copii echipat cu centura superioara sau cu punct de sprijin. Pentru a ataşa centura superioara, consultaţi paragraful "Puncte de fixare ISOFIX". X: loc neadecvat pentru instalarea unui scaun ISOFIX pentru copii sau un cos pentru copii, pentru grupa de greutate indicată.
Greutatea copilului si varsta orientativa
Sub 10 kg (grupa 0) Pana la aproximativ 6 luni
Sub 10 kg (grupa 0)Sub 13 kg (grupa 0+) Pana la aproximativ 1 an
De la 9 la 18 kg (grupa 1) De la 1 an pana la 3 ani aproximativ
Tip de scaun ISOFIX pentru copiiLandou"cu spatele in directia de mers""cu spatele in directia de mers""cu faţa in directia de mers"
Categoria de mărime ISOFIXFGCDECDABB1
Scaune ISOFIX pentru copii universale şi semi-universale care pot fi instalate pe locurile laterale spateXXIL- SU * XIL- SU * IUFIL- SU
Indepartati si depozitati tetiera, inainte de a instala un scaun pentru copii cu spatar pe unul din locurile pentru pasageri. Remontati tetiera dupa ce scaunul pentru copii a fost indepartat.
Conform reglementărilor europene, acest tabel vă indică posibilităţile de instalare a scaunelor ISOFIX pentru copii pe locurile dotate cu sisteme de fixare ISOFIX din vehicul. În cazul scaunelor ISOFIX pentru copii, universale şi semiuniversale, categoria de mărime ISOFIX a scaunului pentru copii, determinată de una dintre literele de la A la G , este indicată pe scaunul pentru copii, lângă logoul ISOFIX.
* Pentru a instala un scaun pentru copii pe un loc in spate, "cu spatele in directia de mers", deplasati scaunul din fata catre inainte, apoi ridicati spatarul la verticala, pentru a lasa loc suficient pentru scaunul copilului si picioarele acestuia.
Page 454 of 521

189Informaţii practice
DS3-post-it_ro_Chap08_info-pratiques_ed02-2015
Carburant utilizat pentru
motoarele pe benzina
Motoarele cu benzină sunt compatibile cu biocarburanţii benzină de tipul E10 (conţinand 10% etanol), conformi cu normele europene EN 228 şi EN 15376. Carburanţii de tipul E85 (conţinând până la 85% etanol) sunt rezervaţi exclusiv pentru vehiculele comercializate pentru utilizarea acestui tip de carburant (vehicule BioFlex). Calitatea etanolului trebuie să respecte norma europeană EN 15293.
Carburant utilizat pentru
motoarele Diesel
Motoarele Diesel sunt compatibile cu biocarburanţii conformi standardelor actuale şi viitoare europene, ce pot fi distribuiţi la pompa: - Motorina ce respecta norma EN 590 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN 14214, - Motorina ce respecta norma EN16734 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 10% de Ester Metilic de Acid Gras), - Motorina parafinica ce respecta norma EN15940 în amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 7% de Ester Metilic de Acid G r a s ) .
Utilizarea carburantilor B20 sau B30 care respecta norma EN 16709 este posibila pentru motorul Diesel. Totusi, aceasta utilizare, chiar si ocazionala, necesita aplicarea stricta a conditiilor speciale de intretinere denumite "Utilizare severa". Pentru mai multe informatii, consultaţi reţeaua CITROËN sau un service
autorizat.
Utilizarea oricarui alt tip de (bio)carburant (uleiuri vegetale, sau animale, pure sau diluate, ulei menajer...) este oficial interzisa (risc de deteriorare a motorului si a circuitului de carburant). Este autorizata numai utilizarea aditivilor pentru carburant ce respecta norma B715000.
Deplasare in strainatate
Unii carburanti pot deteriora motorul. In unele tari, este posibila obligatia de a utiliza un anumit tip de carburant (cifra octanica specifica, denumire comerciala specifica…) pentru a garanta buna functionare a motorului.
Pentru orice informatie suplimentara, consultati punctul de vanzare.
Page 455 of 521

Carburant utilizat pentru
motoarele pe benzina
Motoarele cu benzină sunt compatibile cu biocarburanţii conformi cu standardele europene actuale si viitoare ce pot fi distribuiti la pompa.
Carburant utilizat pentru
motoarele Diesel
Motoarele Diesel sunt compatibile cu biocarburanţii conformi standardelor actuale şi viitoare europene, ce pot fi distribuiţi la pompa.
Utilizarea carburantilor B20 sau B30 care respecta norma EN16709 este posibila pentru motorul Diesel. Totusi, aceasta utilizare, chiar si ocazionala, necesita aplicarea stricta a conditiilor speciale de intretinere denumite "Utilizare severa".
Utilizarea oricarui alt tip de (bio)carburant (uleiuri vegetale, sau animale, pure sau diluate, ulei menajer...) este oficial interzisa (risc de deteriorare a motorului si a circuitului de carburant).
Este autorizata numai utilizarea aditivilor pentru carburant Diesel ce respecta norma B715000.
Este autorizata numai utilizarea aditivului de carburant benzina ce respecta norma B715001.
Benzina ce respecta norma EN228 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN15376.
Deplasare in strainatate
Unii carburanti pot deteriora motorul. In unele tari, este posibila obligatia de a utiliza un anumit tip de carburant (cifra octanica specifica, denumire comerciala specifica…) pentru a garanta buna functionare a motorului. Pentru orice informatie suplimentara, consultati punctul de vanzare.
Motorina ce respecta norma EN590 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (continut posibil de la 0 - 7 % Ester Metilic de Acizi Grasi).
Motorina ce respecta norma EN16734 in amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 10 % de Ester Metilic de Acizi Grasi).
Motorina parafinica ce respecta norma EN15940 în amestec cu un biocarburant ce respecta norma EN14214 (cu un posibil continut de 0 - 7 % de Ester Metilic de Acizi Grasi).
Pentru mai multe informatii, consultaţi reţeaua marcii sau un Service autorizat.
Compatibilitate carburanti
Motorina la temperaturi scazute
La temperaturi situate sub 0° C (+32° F), formarea de parafine in motorinele de vara poate genera o functionare anormala a circuitului de alimentare cu carburant. Pentru a evita acest lucru, se recomanda utilizarea
de motorine de iarna si pastrarea in rezervor a unei cantitati de carburant mai mari decat 50 % din capacitatea acestuia. In cazul in care, cu toate masurile de prevedere, la temperaturi sub -15° C (+5° F) motorul are probleme la pornire, este suficienta lasarea vehiculului un timp intrun garaj sau un atelier incalzit.
16CAR.A250*16CAR.A250*
Page 456 of 521
Informaţii practice
Remontarea capacului de acces
Pozitionati cele 3 carlige A ale capacului in partea de jos. Rotiti capacul in sus si pozitionati carligele Bsub garnitura de portbagaj. Ridicati capacul.
Glisati capacul, pentru a-l aduce in pozitia initiala.