Page 313 of 334
7
8
In caz de pana
1. Colmatare
Procedura de reparare
Evitaţi îndepărtarea oricărui corp străin ce a penetrat pneul.
Taiati contactul.
Rotiţi selectorul A pe poziţia "Reparare". Verificaţi ca întrerupătorul B sa fie în poziţia "O" .
A. Selector de poziţie "Reparare" sau "Umflare". B. Întrerupător pornit "I" / oprit "O" . C. Buton de dezumflare. D. Manometru (în bari si p.s.i.).
Descrierea kitului
Autocolantul de limitare a vitezei Htrebuie lipit pe volanul vehiculului, pentru a vă aduce aminte că o roata este în utilizare temporară.
Nu depăşiţi viteza de 80 km/h în timpul rulării cu un pneu reparat prin folosirea acestui tip de kit.
E. Compartimentul conţine un cablu cu adaptor pentru priza de 12 V. F. Cartuş cu produs de colmatare. G. Tub alb cu dop pentru reparare si umflare. H. Autocolant de limitare a vitezei.
Page 314 of 334
8
In caz de pana
Derulaţi complet tubul alb G . Deşurubaţi dopul tubului alb. Racordaţi tubul alb la valva pneului ce trebuie reparat.
Conectaţi alimentarea electrică a compresorului la una din prizele de 12 V ale vehiculului. Porniţi motorul şi lăsaţi-l să funcţioneze.
Fiţi atenţi, acest produs este nociv în caz de ingerare şi iritant pentru ochi. Nu lăsaţi acest produs la îndemâna copiilor.
Nu porniti compresorul înainte de a racorda conducta albă la valva pneului: produsul de colmatare se va răspândi la exterior.
Puneţi în funcţiune compresorul, trecând butonul B în poziţia "I" , până ce presiunea din pneu ajunge la 2,0 bari. Produsul de colmatare este injectat în pneu; nu îndepărtaţi tubul de pe valvă în timpul acestei operaţii (risc de colmatare a valvei).
Dacă după şapte minute presiunea nu atinge valoarea prescrisă, pneul nu mai poate fi reparat; consultaţi reţeaua CITROËN sau un Service autorizat pentru depanarea vehiculului.
Page 315 of 334
9
8
In caz de pana
Conectaţi din nou fişa electrică a compresorului la priza 12 V a vehiculului. Porniţi din nou motorul şi lăsaţi-l să f u n c ţ i o n e z e .
Prezentati-vă cât de curând posibil în reţeaua CITROËN sau la un Service autorizat. Este imperativ să informaţi tehnicianul despre utilizarea kitului. După diagnosticare, tehnicianul vă va informa dacă pneul poate fi reparat sau trebuie înlocuit.
Îndepărtaţi kitul şi înfiletaţi dopul tubului alb. Manipulaţi-l cu atenţie pentru a nu păta vehiculul cu lichid. Păstraţi kitul la îndemână. Rulaţi imediat, aproximativ cinci kilometri, cu viteză redusă (între 20 şi 60 km/h), pentru a colmata fisura. Opriţi-vă pentru a verifica reparaţia şi presiunea, utilizând kitul.
2 . U m fl a r e
Rotiţi selectorul A pe poziţia "Umflare". Derulaţi complet tubul alb G . Racordaţi direct tubul alb la valva roţii reparate.
Page 316 of 334

10
In caz de pana
Indepartarea tubului si a cartusului
Rotiti ansamblul tub 2 spre stanga pana la contactul cu caseta. Deconectati racordul 1 al cartusului, rotindu-l cu un sfert de tura in sens antiorar. Degajati usor ansamblul tub 2 , apoi deconectati racordul 3 de la tubul de intrare aer, rotindu-l cu un sfert de tura in sens antiorar. Indepartati ansamblul tub 2 . Menţineţi compresorul vertical. Deşurubati cartuşul 4 pe la partea inferioară.
Pentru montarea cartusului nou si a tubului nou, efectuati aceste operatii in ordine inversa.
Fiţi atenţi la eventualele scurgeri de lichid. Data limită de utilizare a lichidului este înscrisă pe cartuş. Cartuşul cu lichid este de unică folosinţă; chiar dacă este numai început, el trebuie înlocuit. După utilizare, nu aruncaţi cartuşul, ci predaţi-l în reţeaua CITROËN, sau la o societate abilitată pentru recuperarea acestuia. Nu uitaţi să vă procuraţi un nou cartuş, care este disponibil în cadrul reţelei CITROËN sau un Service autorizat.
Ajustaţi presiunea cu ajutorul compresorului (pentru umflare: întrerupătorul B în poziţia "I" ; pentru dezumflare: întrerupătorul B în poziţia "O"şi apăsaţi pe butonul C ), conform etichetei de presiune a pneurilor vehiculului, situată la nivelul uşii conducatorului auto. O pierdere ulterioară de presiune indică faptul că fisura din pneu nu a fost colmatată, consultaţi reţeaua CITROËN sau un Service autorizat pentru depanarea vehiculului.
Îndepărtaţi, apoi depozitaţi kitul complet. Rulaţi cu viteză redusă (maxim 80 km/h), limitând la 200 km distanţa parcursă.
Page 317 of 334
11
8
In caz de pana
Controlul presiunii / Umflare ocazionala
Puteţi de asemenea utiliza compresorul, fără injectare de produs, pentru a controla si umfla ocazional pneurile.
Rotiţi selectorul A pe poziţia "Umflare". Derulaţi complet tubul alb G .
Conectaţi fişa compresorului la priza 12 V a vehiculului. Porniţi vehiculul şi lăsaţi motorul să funcţioneze. Ajustaţi presiunea folosind compresorul (pentru umflare: înterupătorul Bîn poziţia "I" ; pentru dezumflare: înterupătorul B în poziţia "O" şi apăsaţi pe butonul C ), conform etichetei de presiune a pneurilor vehiculului. Îndepărtaţi şi depozitaţi kitul.
In cazul modificarii presiunii din unul sau mai multe pneuri, este necesara reinitializarea sistemului de detectare pneu dezumflat. Pentru mai multe informatii privind Detectarea pneului dezumflat , consultati rubrica corespunzatoare.
Racordaţi tubul la valva roţii.
Page 318 of 334

1
6
Conducere
Cutie de viteze automată
( E AT 6)
Cutie de viteze automată cu șase trepte de viteze care oferă, la alegere, confortul automat integral, îmbogățit cu programe sport și zăpadă, sau schimbarea manuală a vitezelor. Aveți la dispoziție două moduri de conducere: - f u n c ț i o n a r e a automată pentru gestionarea electronică a schimbării treptelor din cutie cu programul sport S H Q W U X X Q V W L O G H F R Q G X F H U H P D L G L Q D P L F V D X S U R J U D P X O zăpadă pentru facilitarea conducerii în caz de aderență redusă - f u n c ț i o n a r e a manuală pentru schimbarea secvențială a treptelor de către șofer.
Pozițiile selectorului de
viteze
1 . Selector de viteze. 2 . Buton S (spor t) 3 . B u t o n „ ” (zăpadă) . 4 . Pozițiile selectorului de viteze.
P. 6 W D
L R Q D U H , P R E L O L ] D U H D Y H K L F X O X O X L I U k Q G H V W D
L R Q D U H D F
L R Q D W V D X H O L E H U D W 3 R U Q L U H P R W R U R. 0 H U V v Q D S R L 0 D Q H Y U H G H P H U V v Q D S R L Y H K L F X O X O R S U L W P R W R U X O O D U D O D Q W L N. 1 H X W U X , P R E L O L ] D U H Y H K L F X O I U k Q D G H V W D
L R Q D U H D F
L R Q D W 3 R U Q L U H P R W R U D. ) X Q F
L R Q D U H D X W R P D W M + / -. )uncționare manuală cu schimbarea secvențială a celor șase trepte.
Page 319 of 334

2
Conducere
Dacă ridicați brusc piciorul de pe accelerație, cutia de viteze nu va trece într-o treaptă superioară, din motive de siguranță.
Nu selectați niciodată poziția N când vehiculul este în mișcare. Nu selectați niciodată pozițiile P sau R cât timp vehiculul nu este imobilizat complet.
Programele sport și zăpadă
Aceste două programe specifice completează funcționarea automată în condiții speciale.
Programul sport „S”
Apăsați butonul S , după ce ați pornit
motorul. Cutia de viteze facilitează automat un stil de conducere dinamic.
Pe tabloul de bord apare S .
Modul automat
Pornirea vehiculului
Acționați frâna de staționare. Selectați poziția P sau N . Porniți motorul. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, se aude un semnal sonor, însoțit de afișarea unui mesaj de avertizare. Cu motorul pornit, apăsați pedala de frână. Eliberați frâna de staționare. Selectați poziția R , D sau M .
Eliberați treptat pedala de frână. Vehiculul se pune în mișcare imediat.
Dacă în timpul mersului, din greșeală treceți selectorul în poziția N , lăsați motorul la ralanti, apoi selectați poziția Dînainte de a accelera. Dacă temperatura este sub -23°C, trebuie să lăsați motorul să meargă în gol timp de patru minute, pentru a garanta buna funcționare a motorului și a cutiei de viteze, precum și durata de viață îndelungată a acestora.
Dacă motorul merge în gol, cu frâna eliberată, și selectați poziția R , D sau M , vehiculul se pune în mișcare chiar dacă nu apăsați accelerația. Dacă motorul este pornit, nu lăsați niciodată copii nesupravegheați în interiorul vehiculului. În cazul efectuării unor operații de întreținere, cu motorul pornit, acționați frâna de staționare și selectați poziția P . P . P
Selectați poziția D pentru cuplarea automată a celor șase trepte. Cutia de viteze funcționează în acest caz în mod autoadaptiv, fără inter venția șoferului. Selectează în permanență treapta de viteză optimă pentru stilul de conducere, configurația drumului și încărcarea vehiculului. Pentru a obține accelerație maximă fără a atinge selectorul, apăsați până la capăt pedala de accelerație. Cutia de viteze retrogradează automat sau menține treapta selectată până se ajunge la turația maximă a motorului. La frânare, cutia de viteze retrogradează automat pentru o frână de motor eficace.
Page 320 of 334

3
6
Conducere
Programul pentru zăpadă „ ”
Apăsați butonul „ ”, după ce ați pornit motorul. Cutia de viteze se adaptează la conducerea pe drumuri alunecoase. Acest program facilitează pornirea și îmbunătățește manevrabilitatea când aderența este scăzută.
Revenire la funcționarea
automată standard
Revenire la funcționarea
automată standard
Revenire la funcționarea
Utilizare manuală
Selectați poziția M pentru a schimba secvențial cele șase trepte. Deplasați selectorul spre semnul + pentru a cupla treapta superioară. Deplasați selectorul spre semnul - pentru a cupla treapta inferioară.
apare pe tabloul de bord.
D dispare și vitezele cuplate apar succesiv pe tabloul de bord.
La turații prea mici sau prea mari, treapta de viteză selectată se afișează intermitent timp de câteva secunde, apoi apare treapta efectiv cuplată. Trecerea de la poziția D (automată) la poziția M(manuală) se poate face în orice moment. Dacă vehiculul este oprit sau se deplasează foarte încet, cutia de viteze selectează automat prima treaptă. În regim manual, programele sport și zăpadă sunt inactive.
Valoare incorectă în timpul funcționării manuale
Acest simbol se afișează dacă o treaptă nu a fost cuplată corect (selectorul se află între două poziții).
Oprirea vehiculului
Înainte de a opri motorul, puteți selecta poziția P s a u N pentru a trece cutia de viteze în punctul neutru. În ambele cazuri, acționați frâna de mână pentru a imobiliza vehiculul.
Dacă selectorul nu este în poziția P , P , Pla deschiderea portierei șoferului sau la aproximativ 45 de secunde după decuplarea contactului va apărea un mesaj de alertă pe ecran. Readuceți selectorul de viteze în poziția P ; mesajul dispare. Dacă mergeți pe un drum inundat sau traversați un curs de apă, rulați cu viteză foarte redusă.
Apăsați din nou, în orice moment, butonul selectat pentru a ieși din programul activat și pentru a reveni în modul autoadaptiv.
Schimbarea treptei se face numai dacă viteza vehiculului și regimul motorului o permit. În caz contrar, cutia va funcționa temporar în regim automat.