94
Pentru informații suplimentare despre cheie, telecomandă sau sistemul inteligent de acces și pornire și în special despre descuierea totală
sau selectivă, consultați secțiunea respectivă.
Pentru informații suplimentare despre cheie, telecomandă sau sistemul inteligent de acces și pornire și în special despre descuierea totală
sau selectivă, consultați secțiunea respectivă.
Hayon
F După descuierea vehiculului cu cheia, din telecomandă sau cu ajutorul sistemului inteligent de acces și pornire, trageți de mâner și apoi ridicați hayonul.
Deschiderea
F Coborâți hayonul cu ajutorul mânerului interior de prindere, apoi apăsați-l pentru a-l închide complet.
ÎnchidereaElementul de comandă de
rezer vă
Permite descuierea mecanică a hayonului, dacă bateria este descărcată sau sistemul de închidere centralizată este defect.
Deblocarea
F Dacă există în dotarea autovehiculului şi este necesar, rabataţi bancheta din spate pentru a avea acces la încuietoarea aflată în interior.
Blocarea după închidere
Dacă după închiderea ulterioară defecțiunea
persistă, hayonul rămâne încuiat.
Dacă hayonul nu este bine închis:
- cu autovehiculul staţionar şi motorul în funcţiune, se aprinde timp de câteva secunde această lampă de avertizare, însoţită de un mesaj de avertizare,- cu autovehiculul în mers (la o viteză de peste 6 mph (10 km/h)), se aprinde timp de câteva secunde această lampă de avertizare, însoţită de un semnal sonor şi un mesaj de avertizare.
F Pentru a descuia hayonul, introduceți o șurubelniță mică în orificiul A al încuietorii.F Deplasaţi încuietoarea spre stânga.
Accesul
95
Sistem ce protejează autovehiculul împotriva tentativelor de furt şi a pătrunderii neautorizate în acesta.
Alarma
Funcţia perimetru exterior
Sistemul verifică dacă este deschis autovehiculul.Se declanşează alarma dacă cineva încearcă să deschidă o portieră sau capota.
Funcţia de auto-protecţie
Sistemul verifică dacă este deconectată oricare dintre componentele acestuia.Se declanşează alarma dacă se deconectează sau deteriorează bateria, butonul sau cablajul sirenei.
Pentru toate inter vențiile asupra sistemului de alarmă, contactați un dealer sau ser vice autorizat Toyota ori un alt ser vice calificat și echipat corespunzător.
Monitorizarea
volumetrică
Monitorizarea
volumetrică
Sistemul monitorizează habitaclul cu privire la o eventuală variaţie a volumului acestuia.Alarma se declanşează dacă cineva sparge parbrizul, pătrunde în habitaclu sau se mişcă în interiorul autovehiculului.
Sistemul monitorizează doar cabina din punct de vedere al variaţiilor de volum.Alarma se declanşează dacă cineva sparge parbrizul sau pătrunde în cabină.Aceasta nu se declanşează dacă pătrunde cineva în zona de încărcare.
Dacă vehiculul este echipat cu sistem de încălzire cu combustibil/sistem de încălzire cu combustibil, acționat din telecomandă, monitorizarea volumetrică nu este compatibilă cu acest sistem.Pentru informații suplimentare despre sistemul de încălzire cu combustibil/sistemul de încălzire cu combustibil, acționat din telecomandă, consultați secțiunea respectivă.
F Încuiați vehiculul cu ajutorul „sistemul inteligent de acces și pornire”.
Protejarea totală
Activarea
F Încuiaţi autovehiculul prin intermediul telecomenzii.
sau
Sistemul de monitorizare este activat: lampa indicatoare din buton clipeşte o dată pe secundă, iar lămpile de semnalizare schimbare direcţie se aprind timp de circa 2 secunde.După o comandă de încuiere a vehiculului din telecomandă sau cu ajutorul sistemului inteligent de acces și pornire, monitorizarea perimetrului exterior se activează după o întârziere de 5 secunde, monitorizarea volumului interior.Dacă o ușă, hayonul sau ușile spate batante și vitrate, capota etc. nu este bine închisă, vehiculul nu se încuie, dar monitorizarea se activează după 45 de secunde.
F Decuplaţi contactul şi ieşiţi din autovehicul.
2
Accesul
96
Dezactivarea
F Apăsaţi acest buton de deblocare de pe telecomandă.
sau
F Descuiați vehiculul cu ajutorul „sistemului inteligent de acces și pornire”.
Dacă autovehiculul se încuie automat (acest lucru se întâmplă după 30 secunde dacă nu este deschisă nicio portieră sau uşă), sistemul de monitorizare este reactivat automat.
Sistemul de monitorizare este dezactivat: lampa indicatoare din buton se stinge, iar lămpile de semnalizare schimbare direcţie clipesc timp de circa 2 secunde.
Protejarea - doar monitorizarea
perimetrului exterior
Dezactivaţi funcţia de monitorizare volumetrică a interiorului pentru a preveni declanşarea nedorită a alarmei în anumite cazuri, cum ar fi:- există ocupanţi în autovehicul,- s-a lăsat un geam par ţial deschis,- la spălarea autovehiculului,- la înlocuirea unei roţi,- la tractarea autovehiculului,- la transportarea cu feribotul.
Monitorizarea volumetrică
Dezactivarea
F Decuplaţi contactul şi apăsaţi acest buton în inter val de zece secunde şi cât timp este aprinsă această lampă indicatoare.
F Ieşiţi din autovehicul.
Reactivarea
Lampa indicatoare din buton se stinge.
F Încuiați imediat vehiculul din telecomandă sau cu ajutorul „sistemul inteligent de acces și p o r n i r e”.
Este activat doar sistemul de protejare a perimetrului exterior: lampa indicatoare din buton clipeşte o dată pe secundă.Pentru a fi aplicată, dezactivarea trebuie efectuată de fiecare dată când se decuplează contactul.
F Dezactivați monitorizarea perimetrului exterior, prin descuierea vehiculului din telecomandă sau cu ajutorul „sistemului inteligent de acces și p o r n i r e”.
F Reactivați complet sistemul de alarmă, prin încuierea vehiculului din telecomandă sau cu ajutorul „sistemului inteligent de acces și p o r n i r e”.
Lampa indicatoare din buton clipeşte din nou o dată pe secundă.
Declanşarea alarmei
Acest lucru este indicat prin declanşarea sirenei şi clipirea lămpilor de semnalizare schimbare direcţie timp de treizeci de secunde.Funcţiile de monitorizare rămân active până când alarma se va fi declanşat de unsprezece ori consecutiv.
Dacă vehiculul este descuiat din telecomandă sau cu ajutorul „sistemului inteligent de acces și pornire”, clipirea rapidă a lămpii de control a butonului vă informează că în absența dvs. s-a declanșat alarma.La cuplarea contactului, clipirea acestora încetează imediat.
Accesul
98
1. Butonul pentru geamul acţionat electric al şoferului
Reiniţializarea
După reconectarea acumulatorului, funcţia de protecţie antiprindere trebuie reiniţializată.F Coborâţi complet geamul, apoi ridicaţi-l; acesta se va ridica în trepte de câteva centimetri la fiecare apăsare a butonului.F Repetaţi operaţia până când geamul se închide complet.F Trageţi în continuare de buton timp de cel puţin o secundă după ce s-a ajuns în poziţia închisă a geamului.
Geamurile acţionate electric
2. Butonul pentru geamul acţionat electric al pasagerului
Există două moduri de operare:
Funcţia de protecţie antiprindere nu inter vine în cursul acestor operaţii.
Luaţi întotdeauna cheia cu dumneavoastră atunci când părăsiţi autovehiculul, chiar şi pentru scurt timp.Dacă un geam acţionat electric întâlneşte un obstacol în timpul acţionării, trebuie să inversaţi sensul de deplasare a geamului. Pentru aceasta, apăsaţi butonul asociat.Când şoferul acţionează butoanele geamurilor acţionate electric ale pasagerilor, acesta trebuie să se asigure că nicio persoană nu stânjeneşte închiderea corectă a geamurilor.Şoferul trebuie să se asigure că pasagerii utilizează corect geamurile acţionate electric.Aveţi grijă în special la copii atunci când acţionaţi geamurile.
Modul manual
Apăsaţi sau trageţi butonul, fără să depăşiţi punctul de rezistenţă. Geamul se opreşte atunci când eliberaţi butonul.
Modul automat
Apăsaţi sau trageţi butonul dincolo de punctul de rezistenţă. Geamul se deschide sau închide complet la eliberarea butonului. Apăsarea din nou a butonului determină întreruperea deplasării geamului.Funcţiile electrice ale geamurilor acţionate electric sunt dezactivate:- la aproximativ 45 secunde după decuplarea contactului,- după ce este deschisă una dintre portierele din faţă cu contactul decuplat.
Funcţia de protecţie
antiprindere
Dacă autovehiculul este prevăzut cu funcţie de protecţie antiprindere, atunci când geamul se ridică şi întâlneşte un obstacol, acesta se opreşte şi coboară par ţial.În cazul unei deschideri nedorite a geamului la închidere, apăsaţi butonul până când geamul se deschide complet. În inter val de 4 secunde, trageţi butonul până când geamul se închide complet.Funcţia de protecţie antiprindere nu inter vine în
cursul acestor operaţii.
Accesul
108
Coborârea pernei scaunului
F Îndepărtaţi plasa de reţinere.F Pentru a repoziţiona perna scaunului, apăsaţi puternic cu o mână în partea superioară a scaunului pentru a coborî perna scaunului până când se cuplează în poziţia de şedere.
Plasa de reţinere
Fixarea plasei
F Introduceţi prima clemă de fixare în decupajul superior 1 de pe perna rabatată. Rotiţi-l apoi cu un sfert de rotaţie în sens orar pentru a-l asigura.F Introduceţi a doua clemă de fixare în decupajul inferior 2 de pe suportul scaunului. Rotiţi-l apoi cu un sfert de rotaţie în sens orar pentru a-l asigura.
F Cuplaţi primul cârlig în inelul 3 din torpedoul deschis.F Cuplaţi al doilea cârlig în inelul 4 de pe podea.
Îndepărtarea plasei
F Îndepărtaţi cârligele din inelele 4 şi 3.F Îndepărtaţi clemele de fixare inferioară 2 şi apoi superioară 1 prin rotirea acestora cu un sfert de rotaţie în sens antiorar pentru a le debloca.
8 W L O L ] D U H D X
111
F Dacă există în dotarea autovehiculului, aduceţi spătarul scaunului în poziţia masă.
F Deblocaţi picioarele din faţă cu ajutorul acestor mânere.F Decuplaţi scaunul din elementele de ancorare.F Scoateţi scaunul.
F Dacă există în dotarea autovehiculului, aduceţi spătarul în poziţia masă.F Rabataţi scaunul spre înainte.
Rabatarea pentru accesul la
al 3-lea rând
Scoaterea unui scaun
Nu este necesară rabatarea spătarului (poziţia masă) în vederea rabatării banchetei pentru accesul la al 3 -lea rând.
F Cu ajutorul manetei, deblocaţi picioarele din spate şi rabataţi scaunul spre înainte.F Pentru a readuce scaunul în poziţie, rabataţi bancheta spre înapoi până când picioarele se fixează în poziţie.
Dacă scoateţi şi depozitaţi un scaun al banchetei în afara autovehiculului, asiguraţi-vă că acesta este păstrat într-o zonă curată, astfel încât să se prevină pătrunderea de impurităţi în mecanismul acestuia.
Scaunele banchetei sunt concepute a fi utilizate exclusiv în autovehicul. Acestea dispun de mecanisme şi funcţii care ar putea fi afectate dacă sunt utilizate incorect sau trântite.
3
8 W L O L ] D U H D X
114
F Dacă există în dotarea autovehiculului, aduceţi spătarul în poziţia masă.F Rabataţi scaunul spre înainte.
F Cu ajutorul manetei, deblocaţi picioarele din spate şi rabataţi scaunul spre înainte.F Pentru a readuce scaunul în poziţia normală, rabataţi scaunul spre înapoi până când picioarele din spate se cuplează în elementele de ancorare.
F Dacă există în dotarea autovehiculului, aduceţi spătarul în poziţia masă.
Rabatarea completă a unui scaun
pentru accesul la al 3-lea rând
(exemplu pentru un scaun individual)
Scoaterea unui scaun
(exemplu pentru un scaun individual)
Nu este necesară rabatarea spătarului (poziţia masă) în vederea rabatării banchetei pentru accesul la al 3 -lea rând.
F Rabataţi spătarul pe perna scaunului.F Pentru a readuce spătarul în poziţia normală, ridicaţi maneta şi trageţi spătarul în sus (dinspre înapoi, coborâţi maneta).
F Deblocaţi picioarele din faţă cu ajutorul mânerelor.F Decuplaţi scaunul din elementele de ancorare.F Scoateţi scaunul din al 2-lea rând prin uşa glisantă, respectiv scaunul din al 3 -lea rând spre înapoi.
8 W L O L ] D U H D X
117
Cabina dublă fixă
Aceasta include o banchetă, centuri de siguranţă şi spaţii de depozitare (în funcţie de nivelul de dotare) şi geamuri laterale.Aceasta este separată de zona de încărcare printr-un perete despăr ţitor de înaltă rezistenţă, ceea ce asigură confort şi siguranţă.
Bancheta din spateCutiile de depozitare
Dacă există în dotarea autovehiculului, în partea din faţă, sub banchetă, este prevăzută o cutie de depozitare.
Pe această banchetă ergonomică pot sta trei persoane.Cele două locuri laterale sunt prevăzute cu ancore ISOFIX.
Cutiile de depozitare de sub
scaune
Pentru informaţii suplimentare referitoare la Ancorele ISOFIX, consultaţi secţiunea corespunzătoare.
Dacă există în dotarea autovehiculului, acestea sunt amplasate sub scaunele central şi lateral din stânga.Pentru accesul la acestea din cabină, rabataţi perna scaunului respectiv spre înainte.
3
Utilizarea uşoară şi confortul