1
BIJZONDERHEDEN VAN UW HYUNDAI
47
!
SB210L2-FX
Controlelamp Handrem/ Remvloeistofpeil Als deze lamp tijdens het rijden gaat branden mag niet meer met de wagenworden gereden. Het remvloeistofpeil in het reservoir is dan beneden het minimum niveau gedaald. Vulremvloeistof bij die voldoet aan de DOT 3 of DOT 4 specificatie. Na het bijvullen kan voorzichtig naar een dealer wordengereden voor nadere controle. Bij een ernstig defect moet de wagen door een sleepbedrijf naar een dealer wordengesleept. Uw Hyundai is voorzien van een diagonaal gescheiden remsysteem. Alséén van beide circuits defect is, wordt de wagen nog op de andere wielen afgeremd. Is dit het geval dan is meerkracht voor het remmen vereist en is de remweg langer dan normaal. Bij een defect aan het remsysteem moetworden teruggeschakeld zodat gebruik wordt gemaakt van het remvermogen van de motor.
WAARSCHUWING:
Bij storingen aan het remsysteem moet de oorzaak direct door een Hyundai dealer worden opgespoord.Het rijden met een defect remsysteem (in het elektrische of hydraulische gedeelte) is uiterst gevaarlijk. Werking van de controlelamp Deze lamp moet gaan branden als het contact wordt aangezet, de motor wordt gestart en als de handrem wordtaangetrokken. Na het starten van de motor moet de lamp doven zodra de handrem wordt vrijgezet. Als de handremniet is aangetrokken moet de lamp flauw gaan branden bij het aanzetten van het contact of bij het starten van demotor.
SB210M1-FX Controlelamp Laadstroom
Deze controlelamp moet gaan branden als het contact wordt aangezet en dovenals de motor draait. Als deze lamp bij draaiende motor gaat branden is er een defect in het elektrische systeem. Alsdeze lamp onder het rijden gaat branden moet u stoppen, de motor afzetten en de aandrijfriem van de dynamocontroleren. Controleer of de aandrijfriem op zijn plaats zit. Als dit het geval is, controleer dan de spanning van de riem.Laat het systeem vervolgens door uw Hyundai dealer controleren.
LET OP:
Als met de wagen wordt gereden terwijl de aandrijfriem van de dy- namo slap staat, gebroken is of ontbreekt, kan de motor oververhitraken omdat deze riem eveneens de koelvloeistofpomp aandrijft.
!
1
BIJZONDERHEDEN VAN UW HYUNDAI
65
LET OP:
Laat de houder ingeschoven als hij niet wordt gebruikt.
!
!WAARSCHUWING:
Plaats geen andere voorwerpen dan bekers of blikjes in de bekerhouder. De voorwerpen kunnen bij een aanrijding of een noodstop uit dehouder worden geslingerd en mogelijk inzittenden verwonden.
HANDREM
B530A03A-AXT Trek voor het verlaten van de wagen altijd de handrem aan. Met de contactsleutel in de stand "ON" of"START" gaat de controlelamp branden zodra de handrem wordt aangetrokken. Vóór het wegrijden moet de handremgeheel vrij worden gezet. De controlelamp moet dan gedoofd zijn. Activeren van de parkeerrem Trap eerst de voetrem in en trek daarna de parkeerremhendel zonder de ontgrendelknop in te drukke zo ver mogelijk omhoog. Verder wordtgeadviseerd bij het parkeren op een helling de versnellingspook in een lage B530A01FC
versnelling te zetten (handgeschakelde transmissie) of de selectiehendel instand P (automatische transmissie) te zetten.
!
!
LET OP:
Wanneer met ingetrapte parkeerrem gereden wordt, zullen de remblokkenovermatig slijten. Ontgrendelen van de parkeerrem Trap het rempedaal in en trek de parkeerremhendel iets omhoog.Druk vervolgens de ontgrendelknop in en beweeg de parkeerremhendel naar beneden terwijl u de ontgrendelknopingedrukt houdt.
WAARSCHUWING:
Trek de handrem zo ver mogelijk aanals de auto wordt verlaten of geparkeerd; zet bovendien de automaat in de parkeerstand. Als deP-stand niet goed is ingeschakeld en de handrem is aangetrokken, dan kan de auto gaan bewegen. Hierdoorkunnen u en andere gewond raken.
6EENVOUDIG ONDERHOUD
38BESCHRIJVING ZEKERINGHOUDER
G200C03FC-GXT Motorruimte (Benzinemotor)
G200C03FC
N.B.: Mogelijk zijn niet alle vermelde zekeringen in de zekeringhouder voor uw auto van toepassing. De gegevens zijn correct ten tijde van druk. Raadpleeg daarom de sticker op de zekeringhouder bij het controleren van de zekeringen. BESCHRIJVING
ALTB+
ECU RAD
IGN
BLR
P/WIN COND ABSABS
F/PUMP INJ
SNSR
ROOM LP DRL
HORN
A/CON
FR FOG ECU
LP
TAIL LH
TAIL RH H/LP LH
H/LP RH
ZEKERING-
WAARDE 120A40A 30A20A40A 40A 30A20A40A40A10A 15A 10A 10A 15A10A10A 15A 10A20A 10A 10A 15A 15A BEVEILIGD SYSTEEM
Dynamo(A/CON, RR HTD, STOP, D/LOCK, HAZARD) zekeringDynamo, relais motorregeling, ECMRelais koelventilatorStartrelais, contactslotRelais aanjager Relais ruitbediening Relais condensorventilateur #1ABS-computer, ABS-ontluchtaansluiting, ESPABS-computer, ABS-ontluchtaansluiting, ESPRelais brandstofpompVerstuivers, bobine MAP-sensor, lambdasonde, CP-sensor, pingelsensor, gaskleppositiesensorAudiosysteem, interieurverlichting, instrumentenpaneelDRL-computerClaxonrelaisA/C-relais Relais mistlampen, voor ECM, TCMRelais achterlichtenLichtunit linksachter, linker stadslicht,linker kentekenplaatverlichtingLichtunit rechtsachter, rechter stadslicht, rechter kentekenplaatverlichting Linker koplampRechter koplamp (H/LP IND) zekering
6EENVOUDIG ONDERHOUD
40
ALTB+
ECU RAD IGN
BLR
P/WIN
COND ABSABS
F/PUMP ECU ECU
SNSR
ROOM LP DRL
HORN
A/CON
FR FOG
ECULP
TAIL LH
TAIL RH H/LP LH
H/LP RH
PTC HTR 1 GLOW
PTC HTR 2 FFHS
PTC HTR 3 BEVEILIGD SYSTEEM
Dynamo(A/CON, RR HTD, STOP, D/LOCK, HAZARD) zekering, OntdooifunctieDynamo, relais motorregeling, ECMRelais koelventilator Startrelais, contactslot Relais aanjagerRelais ruitbedieningRelais condensorventilateur #1ABS-computer, ABS-ontluchtaansluiting, ESPABS-computer, ABS-ontluchtaansluiting, ESP Relais brandstofpomp ECM nr.5 (Accu+)ECM nr.4 (Accu+), Remlichtschakelaar, PTC verwarmingstelais #1Relais gloeibougies, Relais extra verwarming 1/2 , Remlichtschakelaar, TDC-sensor, EGR-klep, Gasklepstelmotor, VGT vacuümAudiosysteem, interieurverlichting, instrumentenpaneel, ETACM, Verlichting bagageruimte DRL-computerDRL - Compnter Claxonrelais A/C-relaisRelais mistlampen, voorECM, TCMRelais achterlichtenLichtunit linksachter, linker stadslicht, linker kentekenplaatverlichting Lichtunit rechtsachter, rechter stadslicht, rechter kentekenplaatverlichting Linker koplampRechter koplamp (H/LP IND) zekeringPTC verwarmingstelais #1GLOW relaisPTC verwarmingstelais #2 FFHS relais PTC verwarmingstelais #3
ZEKERING-
WAARDE
140A40A30A30A40A 40A 30A30A40A40A10A 30A 10A15A10A15A10A 10A 15A10A20A10A10A 15A 15A40A80A40A30A 40A
FUSE
FUSIBLE LINK
BESCHRIJVING
6
EENVOUDIG ONDERHOUD
41
G200D01FC-GXT
Binnenpaneel
G200D01FC
BESCHRIJVINGH/LP IND
HTD IND
A/CON
RR HTD STOP
D/LOCK
HAZARD AUDIO
C/LIGHT A/B
A/B IND
T/SIG
ECU
ETACS
RR WPR START
FRT WPR S/HTD
P/OUTLET
IG2
O/S MRRZEKERING- WAARDE
10A 10A 10A 30A 10A 15A10A10A15A10A10A 10A 15A 10A10A 10A 20A 15A 25A 10A 10A BEVEILIGD SYSTEEM
Koplampindicator Relais achterruitverwarming, linker (rechter) buitenspiegel,elektromotor achterruitA/C-schakelaarRelais achterruitverwarming Remlicht, relais elektrische ruitbediening Relais portierver(ont-)grendeling, ETACM, relais schuifdakRelais alarmsysteem, alarmknipperlichtenAudiosysteemSigarettenaanstekerSRS-computerSRS-indicator Schakelaar alarmknipperlichten, tijdschakeling veiligheidsgordels, instrumentenpaneel, ABS-computer,voorbekrachtigingsweerstand, sproeierpomp ECM, sensor rijsnelheid, TCM, bobine ETACM, A/T keuzehendel Motor achterruitenwisser, relais achterruitenwisserStartrelaisRuitenwisserrelais, sproeiermotor, tijdschakeling ruitenwisser/achterruitverwarming Schakelaar linker(rechter) stoelverwarming Voorste(achterste) stopcontactETACM, relais ruitbediening, relais achterruitverwarming, relais schuifdak, relais koplamp, relais aanjager Schakelaar buitenspiegel, relais mistachterlicht