22
23
1
Parametrarea specifica
navigatiei conectate
Pentru a avea acces la navigatia conectata, trebuie sa bifati optiunea: " Autorizati trimiterea informatiilor " .
Selectati " Optiuni " .
Selectati " Avertizari " .
- " Autorizare declarare zone de pericol " .
- " Recomandare de sfarsit traseu pietonal " - " Autorizati trimiterea informatiilor "
Activati sau dezactivati:
Activati sau dezactivati " Aver tizare zone periculoase " .
Afisarea zonelor periculoase depinde de legislatia in vigoare si de abonarea la serviciul respectiv.
Temperatura afisata la ora 6 dimineata va fi temperatura maxima din timpul zilei. Temperatura afisata la ora 18 va fi temperatura minima din timpul noptii.
Selectati " Setari " .
Apăsaţi pe Navigatie pentru afişarea paginii iniţiale.
Apasati tasta " MENIU " pentru a
accesa pagina secundara.
Afisarea informatiilor meteo
Selectati " Meteo " .
Apasati pe aceasta tasta pentru afisarea primului nivel de informatii.
Apasati pe aceasta tasta pentru afisarea informatiilor meteo detaliate.
Selectati " Consultare harta " .
Apasati pe Navigatie pentru afisarea paginii initiale.
Apasati pe aceasta tasta pentru afisarea listei cu servicii.
1
Apasati pe Radio Media pentru a afisa pagina initiala.
Apasati tasta " OPTIUNI " pentru a accesa pagina secundara.
Apasati pe "Frecventa " .
Apasati pe " Frecventa" .
Introduceti valorile cu ajutorul tastaturii virtuale. Introduceti mai intai unitatile, apoi faceti clic pe zona pentru zecimale pentru a introduce cifrele dupa virgula. Apasati una dintre taste pentru a efectua o cautare automata a posturilor de radio.
Apasati pe Radio Media pentru a afisa pagina initiala.
Radio
Selectati un post de radio
Receptia radio poate fi perturbata de utilizarea unor echipamente electrice neomologate de marca, precum un
incarcator cu port USB bransat la priza de 12 V. Mediul exterior (coline, imobile, tuneluri, parcare subterană...) poate bloca recepţia, inclusiv în modul de urmărire RDS. Acest fenomen este normal în propagarea undelor radio şi nu constituie în nici un fel o defecţiune a sistemului audio. Selectati " Posturi de radio " de pe pagina secundara.
Sau
Sau
Deplasati cursorul pentru a efectua o cautare manuala a unei frecvente mai mari / mai mici.
Selectati un post de radio sau o frecventa (consultati rubrica corespunzatoare).
Apasati pe " Memorie " .
Apasati lung pe una din taste pentru memorarea postului de radio.
Memorarea unui post de radio
Apasati pe " Validare " .
1
9
59 Audio si Telematica
Selectati sursa audio.
Apasati pe Radio Media pentru afisarea paginii initiale.
Apasati pe " Banda" pentru a selecta banda " DAB " .
Apasati pe Radio Media pentru a afisa pagina principala.
Apasati tasta " OPTIUNI " pentru accesarea paginii secundare.
Urmarire DAB/FM Radio digital
Sistemul "DAB" nu acopera 100 % din teritoriu. In cazul in care sunetul digital are o calitate necorespunzatoare, functia "Urmarire automata DAB / FM" asigura
continuarea ascultarii unui anumit post, prin trecerea automata la postul de radio analogic "FM" corespondent (daca acesta exista).
Daca functia "Urmarire automata DAB / FM" este activata, poate aparea un decalaj de cateva secunde cand sistemul trece la radio analogic "FM", insotit uneori de o variatie a volumului.
Cand calitatea sunetului digital redevine corespunzatoare, sistemul revine automat la "DAB".
Aparatul de radio digital permite o redare de calitate superioara. Diferitele "multiplex /ansamblu" va propun posturi de radio in ordine alfabetica.
In cazul in care postul " DAB" ascultat nu este disponibil in " FM" (optiune "DAB /FM" afisata in culoarea gri), sau daca functia "Urmarire automata DAB/FM" nu este activata, apare o intrerupere a sunetului cand calitatea semnalului digital devine necorespunzatoare. Selectati " Setari sistem audio " .
Selectati " General " .
Activati/Dezactivati "Urmarire post radio" .
Apasati pe " Validare " .
Radio
INTREBARERASPUNSSOLUTIE
Calitatea de recepţie a postului radio ascultat se degradează progresiv sau posturile radio memorate nu funcţionează (nu se aude nimic, se afişează 87,5 Mhz etc.).
Vehiculul este prea departe de emiţătorul postului ascultat sau niciun emiţător de posturi nu este prezent în zona geografică traversată.
Activaţi funcţia "RDS" din meniul cu comenzi rapide pentru a permite sistemului să verifice dacă nu există un emiţător mai puternic în zona geografică respectivă.
Relieful (dealuri, clădiri, tunel, parcare subterană etc.) blochează recepţionarea, inclusiv modul de urmărire RDS. Acest fenomen este normal şi nu se traduce ca fiind o defectare a radioului auto.
Antena lipseste sau este deteriorata (de exemplu, la trecerea printr-o spalatorie auto sau la intrarea în parcarile subterane). Verificati antena in reteaua marcii.
Unele posturi de radio nu se regăsesc în lista posturilor recepţionate.
Postul nu mai este recepţionat, sau denumirea lui este schimbată în listă. Apasati pe tasta "Update list" (Actualizare lista) din meniul secundar pentru "Radio stations" (Posturi de radio). Unele posturi de radio transmit în locul denumirii alte informaţii (titlul melodiei, de exemplu). Sistemul interpretează aceste date ca denumire a postului. Denumirea postului de radio se schimbă.
4DconceptDiadeisInterak
12-15
DS5-complement-NAC-1_ro_Chap00b_couv_fi n_ed02-2015
In diferite locuri din vehicul sunt aplicate etichete. Ele contin avertismente legate de siguranta, precum si date de identifi care a vehiculului. Nu le indepartati: ele fac parte integranta din vehicul.
Automobiles CITROËN atestă, prin aplicarea dispoziţiilor reglementării europene (Directiva 2000/53) referitoare la vehiculele scoase din uz, că a atins obiectivele fi xate de aceasta şi că la fabricarea produselor pe care le comercializează sunt utilizate materiale reciclate.
Tipărit în UE
Roumain
Pentru orice intervenţie asupra vehiculului dumneavoastră, adresaţi-vă unui atelier califi cat ce dispune de informaţii tehnice, competenţă şi echipament tehnic adecvat, ceea ce reţeaua CITROËN este in masura să vă ofere. tehnice, competenţă şi echipament tehnic adecvat, ceea ce reţeaua CITROËN este in masura să vă ofere. tehnice, competenţă şi echipament tehnic adecvat, ceea
Reproducerea şi traducerea acestui document, chiar parţiale, sunt interzise fără autorizarea scrisă din partea companiei Automobiles CITROËN. parţiale, sunt interzise fără autorizarea scrisă din partea companiei Automobiles CITROËN. parţiale, sunt interzise fără autorizarea scrisă din partea
Va atragem atentia asupra urmatoarelor informatii :
- Montarea unui echipament sau a unui accesoriu electric neavand reper Automobiles CITROËN poate provoca o defectare a sistemelor electronice ale vehiculului. Apelati la reteaua CITROËN pentru a va fi prezentata oferta de accesorii agreate.
- Din motive de siguranta, accesul la priza de diagnosticare, asociata cu sistemele electronice imbarcate ce echipeaza vehiculul, este strict rezervat pentru reteaua CITROËN sau un Service autorizat, ce dispune de utilajul adecvat (risc de disfunctii la nivelul sistemelor electronice imbarcate, ce ar putea genera pene sau accidente grave). Responsabilitatea constructorului nu va putea fi angajata in cazul nerespectarii acestei indicatii.
- Orice modifi care sau adaptare, neprevazuta sau neautorizata de Automobiles CITROËN, sau realizata fara a respecta indicatiile tehnice ale constructorului, duce la anularea garantiei legale si contractuale.
Confort
DS5_ Additif_ro_Chap03_confort_ed03-2015
777Confort
DS5_ Additif_ro_Chap03_confort_ed03-2015
Pentru ca aceste sisteme să fie eficiente pe deplin, respectaţi regulile de utilizare şi de întreţinere următoare: Pentru a obţine o repartizare per fect omogenă a aerului, aveţi grijă să nu obturaţi grilele de intrare a aerului exterior situate în partea de jos a parbrizului, aeratoarele şi gurile de aer, precum şi preluarea de aer din portbagaj. Nu mascaţi senzorul de luminozitate, situat pe planşa de bord; acesta serveşte la reglarea sistemului de aer condiţionat automat.
Porniţi sistemul de aer condiţionat între 5 şi 10 minute, o dată sau de două ori pe lună pentru a-l păstra în per fectă stare de funcţionare. Aveţi grijă ca filtrul habitaclului să fie în stare bună de funcţionare şi înlocuiţi periodic elementele filtrante (vezi rubrica " Verificari"). Vă recomandăm să utilizaţi un filtru combinat pentru habitaclu. Datorită aditivului activ specific, el contribuie la purificarea aerului respirat de pasageri şi la curăţarea habitaclului (reducerea simptomelor alergice, a mirosurilor grele şi a depunerilor de grăsime). Pentru a asigura buna funcţionare a aerului condiţionat, vă recomandăm de asemenea să îl verificaţi conform indicatiilor din carnetul de intretinere si garantii. Dacă sistemul nu produce frig, dezactivaţi-l şi consultaţi reţeaua CITROËN sau un Service autorizat. Puteti opri aerul conditionat (tasta AC) si sa ramaneti in mod Automat, pentru a reduce consumul de carburant. In cazul aparitiei aburului, in acest mod de functionare, puteti repune in functiune aerul conditionat pentru scurt timp, pentru ameliorarea situatiei. În cazul tractării unei sarcini maxime pe o pantă abruptă şi la o temperatură ridicată, oprirea aerului condiţionat permite recuperarea puterii motorului, ameliorând astfel, capacitatea de remorcare.
Recomandari privind ventilatia si aerul conditionat
Dacă, după o staţionare îndelungată la soare, temperatura interioară este foarte ridicată, aerisiţi habitaclul câteva m o m e n t e . Plasaţi comanda de debit de aer la un nivel suficient, pentru a asigura o bună aerisire a habitaclului. Sistemul de aer condiţionat nu conţine clor, astfel că nu reprezintă nici un pericol pentru stratul de ozon.
Condensul creat de aerul condiţionat provoacă la oprire o scurgere de apă normală sub vehicul, vizibila la s t a t i o n a r e .
Dacă doriţi să privilegiati confortul termic, porniţi sau lăsaţi motorul în funcţiune, apăsând pe ECO OFF.
In functie de versiune si de tara de comercializare, contine gaze fluorurate cu efect de sera R134A (incarcatura de gaz 0,450 kg +/- 0,025 kg, indice GWP 1 430, echivalent 0,644 t CO2) .
8Conducere
DS5_ Additif_ro_Chap04_conduite_ed03-2015
Recomandari de conducere
Respectati codul rutier si fiti concentrat la drum indiferent de conditiile de circulatie. Fiti atent la trafic si mentineti intotdeauna mainile pe volan pentru a fi pregatit sa reactionati in orice moment si in orice situatie. Din motive de siguranta, conducatorul trebuie sa efectueze orice actiune ce necesita o atentie sustinuta cu vehiculul oprit. In cazul unei calatorii lungi, este recomandat sa faceti o pauza la fiecare doua ore. In caz de intemperii, adoptati un stil flexibil de conducere, anticipati situatiile de franare si mariti distantele de siguranta.
Conducere pe un drum
inundat
Nu este recomandat sa conduceti pe un drum inundat, deoarece acest lucru ar putea deteriora grav motorul, cutia de viteze si sistemele electrice ale vehiculului.
- asigurati-va ca apa nu are o adancime mai mare de 15 cm, tinand cont de valurile ce pot fi generate de ceilalti utilizatori ai drumului, - dezactivati functia Stop & Start, - rulati cu o viteza cat mai mica posibil, fara a accelera. Nu depasiti in niciun caz viteza de 10 km/h, - nu va opriti si nu opriti motorul.
Important!
Nu conduceti niciodata cu frana de parcare actionata - Pericol de supraincalzire si de deteriorare a sistemului de franare! Pericol de incendiu! Deoarece sistemul de evacuare este fierbinte chiar si dupa mai multe minute de la oprirea motorului, nu parcati niciodata sau nu lasati niciodata motorul sa functioneze cand vehiculul stationeaza deasupra unor materiale inflamabile (iarba, frunze, hartii, ...): risc de incendiu.
Nu lasati niciodata un vehicul nesupravegheat, cu motorul pornit. Daca trebuie sa parasiti vehiculul
cu motorul pornit, actionati frana de parcare si deplasati maneta de viteze in punctul mort sau in pozitia N sau P , in P , in Pfunctie de tipul cutiei de viteze.
In cazul in care trebuie sa traversati un drum inundat:
La iesirea de pe drumul inundat, imediat ce conditiile de siguranta permit acest lucru, franati usor de mai multe ori pentru a usca discurile si placutele de frana.
Daca aveti dubii cu privire la starea vehiculului, consultati reteaua CITROËN sau un Service autorizat.
9Informaţii practice
DS5_ Additif_ro_Chap08_info-pratiques_ed03-2015
Ecran detaşabil care permite evitarea pătrunderii şi acumularii de zăpadă la nivelul ventilatorului de răcire a radiatorului.
E c r a n p e n t r u t e m p e r a t u r i s c a z u t e *
Înainte de orice manipulare, asiguraţi-vă că motorul şi ventilatorul sunt oprite. Este recomandat să vă adresaţi reţelei CITROËN sau unui Service autorizat pentru montare şi demontare.
Nu uitaţi să indepartati ecranul de protecţie contra frigului puternic când: - temperatura exterioară este mai mare de 10° C (de exemplu: vara, ...), - tractati o remorca, - viteza de deplasare este mai mare d e 1 2 0 k m / h .
Montare
Aduceţi ecranul pentru temperaturi scăzute in dreptul barei de protectie faţă. Apăsaţi pe ecran pentru a prinde clemele d e f i x a r e .
Demontare
Utilizand o surubelnita, desprindeti pe rand fiecare clema de fixare.
* In functie de tara de comercializare .